Ρεκόρ ψηφοφόρων στο Τέξας που ήδη ξεπέρασαν το σύνολο του 2016

Ρεκόρ ψηφοφόρων στο Τέξας που ήδη ξεπέρασαν το σύνολο του 2016

Οι ψηφοφόροι του Τέξας ήδη ξεπέρασαν τον συνολικό αριθμό των ψηφοφόρων του 2016 σε μια πολιτεία, η οποία θεωρείται παραδοσιακά προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων, την ώρα που η γενικότερη συμμετοχή κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Πάνω από 9 εκατομμύρια ψηφοδέλτια είχαν καταχωρηθεί το πρωί της Παρασκευής στη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της χώρας, ξεπερνώντας τα 8.969.226 του 2016, σύμφωνα με το Associated Press.

Το Τέξας είναι η πρώτη πολιτεία που πέτυχε το ορόσημο, αν εξαιρεθεί η Χαβάη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Axios, οι δημογραφικές μεταβολές στην πολιτεία ευνοούν τους Δημοκρατικούς οι οποίοι έχασαν το Τέξας με διάφορα 800,000 ψήφων το 2016, όμως δυο χρόνια αργότερα ο Μπετο Ό Ρουρκ έχασε με διάφορα 200,000 ψήφων από τον Τεντ Κρουζ στη μάχη για τη Γερουσία.

Σημειώνεται ότι η ιστοσελίδα πολιτικών αναλύσεων Cook Political Report στο τελευταίο δελτίο της αναφέρει οτι άλλαξε τον χαρακτηρισμό του Τέξας από "Πιθανώς Ρεπουμπλικανική" σε "Αμφίβολη", εκτίμηση που προσθέτει ειδικό βάρος λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Το Τέξας έχει προτιμήσει τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σε κάθε προεδρική εκλογή από το 1980 και μετά, ενώ το 2016 ο Τραμπ κέρδισε την πολιτεία με το 52% των ψήφων. 

Περισσότεροι από 70 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει ενόψει των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, γεγονός που σημαίνει πως η συμμετοχή έχει ήδη ξεπεράσει το 50% του συνόλου των ψήφων οι οποίες είχαν καταμετρηθεί στις εκλογές του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το U.S. Elections Project.