Regeneron: Συμβόλαιο 450 εκατ. δολαρίων με την αμερικανική κυβέρνηση για θεραπεία της Covid-19

Regeneron: Συμβόλαιο 450 εκατ. δολαρίων με την αμερικανική κυβέρνηση για θεραπεία της Covid-19

Η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμβόλαιο 450 εκατ. δολαρίων με την αμερικανική κυβέρνηση για την παραγωγή και την προμήθεια του πιθανού κοκτέιλ αντισωμάτων της για τη θεραπεία της Covid-19.

Το κοκτέιλ, που φέρει την ονομασία REGN-COV2, βρίσκεται σε ξεχωριστές κλινικές δοκιμές για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του στην πρόληψη και θεραπεία της Covid-19, αναφέρει το Reuters.

Η Regeneron υπέγραψε το συμβόλαιο με το Υπουργείο Υγείας, την Αρχή Προηγμένης Βιοϊατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης (BARDA) και το Υπουργείο Άμυνας. Οι δόσεις που θα παραχθούν στο πλαίσιο του συμβολαίου θα ανήκουν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο είναι μέρος του προγράμματος «Επιχείρηση Ταχύτητα Αστραπή», που στοχεύει στην επιτάχυνση της πρόσβασης σε εμβόλια και θεραπείες για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα υποστηρίξει την παραγωγή του κοκτέιλ αντισωμάτων για άμεση χρήση στη χώρα αν οι κλινικές δοκιμές έχουν θετική έκβαση και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εγκρίνει άδεια κυκλοφορίας εκτάκτου ανάγκης του σκευάσματος.

Η εταιρεία θα προμηθεύσει στην αμερικανική κυβέρνηση έναν συγκεκριμένο αριθμό παρτίδων, από τις οποίες η κυβέρνηση θα μπορέσει να παράγει μεταξύ 70.000 και 300.000 πιθανές δόσεις για θεραπεία και μεταξύ 420.000 και 1.300.000 δόσεων για προληπτική χρήση.

Οι πρώτες δόσεις αναμένεται να είναι έτοιμες στα τέλη του καλοκαιριού.