Προφυλάκιση για 24 εργαζομένους του υπό κατασκευή αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης

Προφυλάκιση για 24 εργαζομένους του υπό κατασκευή αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης

Ένα τουρκικό δικαστήριο προφυλάκισε, εν αναμονή της δίκης, 24 άτομα που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία για τις συνθήκες εργασίας στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το CNN Turk.

Πριν λίγες μέρες εξάλλου, με αφορμή ατύχημα με λεωφορείο στις εγκαταστάσεις που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 17 εργαζομένων, ξέσπασαν εκ νέου διαμαρτυρίες με αποτέλεσμα να συλληφθούν περίπου 400 άτομα.  

Ο νέος αερολιμένας ο οποίος σύμφωνα με τους υπευθύνους θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του πλανήτη, θα αποτελέσει και το επιστέγασμα  της δεκαετούς κατασκευαστικής έκρηξης υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι υπεύθυνοι υπολογίζουν ότι θα εξυπηρετεί ετησίως 90 εκατομμύρια, ενώ το κόστος ανέρχεται στα 11 δισ. ευρώ. Η Τουρκική κυβέρνηση μάλιστα επιδιώκει το αεροδρόμιο να ανοίξεις τις πόρτες του στις 29 Οκτωβρίου, 95η επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι, τον Φεβρουάριο του 2018, το αρμόδιο Υπουργείο της χώρας εκτιμούσε ότι 27 άτομα έχασαν την ζωή τους από τα συνολικά 36,000 που έχουν εργαστεί εκεί από το 2014. Στην συνέχεια όμως, δημοσιεύματα τουρκικών μέσων, αμφισβητώντας το Υπουργείο, ανέβαζαν τις απώλειες στις 500. 

AP Photo