Πούτιν: Οι κυρώσεις της ΕΕ στις ρωσικές πηγές ενέργειας είναι «πράξη καταστροφής»

Πούτιν: Οι κυρώσεις της ΕΕ στις ρωσικές πηγές ενέργειας είναι «πράξη καταστροφής»

Ένα οικονομικό «άουτο ντα φε» (σ.σ. η καύση των αιρετικών στην πυρά) διαπράττει η Ευρωπαϊκή Ένωση με την αποκοπή της από τις ρωσικές πηγές ενέργειας είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε μια συνάντηση του με εκπροσώπους του πετρελαϊκού λόμπι.

«Σήμερα βλέπουμε ότι για τελείως πολιτικούς λόγους, λόγω των δικών τους φιλοδοξιών και υπό την πίεση του Αμερικανού κυρίαρχου, οι ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλουν όλο και περισσότερες νέες κυρώσεις στις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Όλα αυτά οδηγούν σε πληθωρισμό και αντί να παραδεχτούν τα λάθη τους, αναζητούν τους ένοχους αλλού» είπε ο Πούτιν.

Παράλληλα, σύμφωνα με το RIA Novosti, τόνισε ότι μακροπρόθεσμα η Ευρώπη θα γίνει μια περιοχή με υψηλές τιμές για τους ενεργειακούς πόρους.

«Προφανώς, ορισμένα κράτη της ΕΕ, στο ενεργειακό ισοζύγιο των οποίων το μερίδιο των ρωσικών υδρογονανθράκων είναι ιδιαίτερα υψηλό, δεν θα μπορούν να το κάνουν αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, για να χάσουν το πετρέλαιό μας», είπε ο Πούτιν.

«Υπάρχουν τεκτονικές αλλαγές στην αγορά πετρελαίου και η δημιουργία επιχειρηματικής δραστηριότητας όπως είχε γίνει πριν, σύμφωνα με το παλιό μοντέλο, φαίνεται απίθανη», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια πλήρης αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι τον τελικό αγοραστή, σύμφωνα με το Reuters.