Πέθανε στη Βραζιλία ο «άνθρωπος της τρύπας»

Πέθανε στη Βραζιλία ο «άνθρωπος της τρύπας»

Νεκρός βρέθηκε άνδρας που θεωρείται ότι ήταν το τελευταίο μέλος φυλής στον Αμαζόνιο,  ο οποίος ήταν γνωστός ως άνθρωπος της τρύπας επειδή συνήθιζε να κρύβεται σε τρύπες που έσκαβε στο έδαφος. 

Το πτώμα του Indio do Buraco, που ζούσε σε απόλυτη απομόνωση  τα τελευταία 26 χρόνια, σύμφωνα με το BBC, βρέθηκε στις 23 Αυγούστου σε μια αιώρα έξω από την ψάθινη καλύβα του. Δεν υπήρχαν σημάδια βίας ούτε ίχνη εισβολής, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, αλλά η αστυνομία θα διεξάγει έρευνα.

Πρόκειται για τον τελευταίο μιας ομάδας ιθαγενών, της οποίας τα υπόλοιπα έξι μέλη είχαν σκοτωθεί το 1995. Όλοι ζούσαν στην περιοχή των αυτόχθονων Tanaru στην πολιτεία Rondonia που συνορεύει με τη Βολιβία. Οι περισσότεροι απο την φυλή του πιστεύεται ότι είχε σκοτωθεί ήδη από τη δεκαετία του 1970 από κτηνοτρόφους που ήθελαν να επεκτείνουν τη γη τους.

Ο «Άνθρωπος της Τρύπας» πιστεύεται ότι ήταν περίπου 60 ετών και ότι πέθανε από φυσικά αίτια.

Σύμφωνα με το σύνταγμα της Βραζιλίας, οι ιθαγενείς έχουν δικαίωμα στην πατρογονική τους γη, οπότε είναι γνωστό ότι όσοι θέλουν να την καταλάβουν τους σκοτώνουν.

Ο «Άνθρωπος της τρύπας» είχε τεθεί υπό παρακολούθηση για την ασφάλειά του από στελέχη της υπηρεσίας για τους ιθαγενείς της Βραζιλίας (Funai) από το 1996.

Διαβάστε Περισσότερα