Παραιτείται ο Ζέεχοφερ από αρχηγός του CSU, παραμένει υπουργός Εσωτερικών

Παραιτείται ο Ζέεχοφερ από αρχηγός του CSU, παραμένει υπουργός Εσωτερικών

Ο Xόρστ Ζέεχοφερ, ηγέτης του CSU αδελφού κόμματος, της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα αποχωρήσει από τον ρόλο αυτό τις επόμενες ημέρες, ωστόσο θα παραμείνει ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, όπως ο ίδιος δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του σε πόλη της Ανατολικής Γερμανίας. 

«Η θέση του υπουργού Εσωτερικών δεν επηρεάζεται με κανέναν τρόπο από αυτή την απόφαση. Είμαι υπουργός Εσωτερικών και θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου», τόνισε ο Ζεεχόφερ.

Σημειώνεται ότι την περασμένη παρασκευή η γερμανική εφημερίδα Die Zeit είχε προαναγγείλει την αποχώρηση του Βαυαρού Υπουργού των Εσωτερικών, από την αρχηγία του CSU. 

Ο Ζέεχοφερ είχε συγκρουστεί σφοδρά με την σύμμαχο του Άνγκελα Μέρκελ τον περασμένο Ιούνιο με αφορμή το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής της καγκελάριου, κατηγορώντας την για «ήπια στάση» μεταξύ άλλων, κάτι που οδήγησε στην συνέχεια στην σύναψη διμερών συμφωνιών επαναπροώθησης ανάμεσα στο Βερολίνο και χώρες της Ε.Ε.

Υπό την ηγεσία του Ζεεχόφερ o οποίος βρίσκεται σε αυτή την θέση από το 2008, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση Βαυαρίας (CSU), σύμμαχος της Μέρκελ, είχε τις χειρότερες εκλογικές επιδόσεις από το 1950 σε μια εκλογική αναμέτρηση τον περασμένο μήνα στο κρατίδιο της νότιας Γερμανίας.