Πανηγυρίζει ο Τζόνσον, «σύννεφα» στους Εργατικούς για Κόρμπιν

Πανηγυρίζει ο Τζόνσον, «σύννεφα» στους Εργατικούς για Κόρμπιν

Ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα του exit poll δηλώνει ο επικεφαλής των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον, ενώ στον αντίποδα από πλευράς Εργατικών γίνεται λόγος για λυπηρό αποτέλεσμα.

Ο Μπ. Τζόνσον συγκεκριμένα έκανε λόγο για την επίτευξη μιας ισχυρής πλειοψηφίας «για να κάνουμε πραγματικότητα το Brexit», προσθέτοντας πως οι πολίτες απέρριψαν την ασάφεια των Εργατικών για το Brexit. 

Παράλληλα, προέτρεψε τα μέλη του κόμματός του, των Συντηρητικών, να «απολαύσουν τη γιορτή» της βραδιάς μετά τη μετάδοση του exit poll που δίνει στους Συντηρητικούς ευρεία νίκη και τον αριθμό εδρών που χρειάζεται στη Βουλή για να ολοκληρώσει το Brexit τον επόμενο μήνα.

«Ελπίζω να απολαύσετε τη γιορτή απόψε», ανέφερε ο Τζόνσον σε e-mail το οποίο εστάλη στα μέλη των Τόρις. «Εσείς ήσασταν η κινητήρια δύναμη αυτής της εκστρατείας. Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς εσάς», πρόσθεσε.

Αντίδραση Εργατικών

Οι πρώτες αντιδράσεις έρχονται κυρίως από το κόμμα των Εργατικών του οποίου η επίδοση αν επιβεβαιωθεί θα είναι η χειρότερη από το 1935. Ήδη τα βρετανικά μέσα με πρώτο το Sky αναφέρονται στην «επόμενη μέρα» με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Τζον Μακντονελ να κάνει λόγο για «ένα εξαιρετικά απογοητευτικό αποτέλεσμα και αποφάσεις που θα παρθούν»

«Θα δούμε τα αποτελέσματα το πρωί και μετά θα ληφθούν αποφάσεις, είμαι βέβαιος», δήλωσε στην τηλεόραση του BBC.

Ερωτηθείς αν τελείωσαν όλα για τον ίδιο και τον Κόρμπιν, ο Μακντόνελ δήλωσε: «Ας δούμε τα ίδια τα αποτελέσματα, όπως είπα θα ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις». 

Κορυφαίο στέλεχος των Εργατικών «φωτογράφισε» τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν με τον Τζέρεμι Κόρμπιν στο επίκεντρο, σημειώνοντας πως «η ηγεσία αποδείχθηκε ανίκανη να αντεπεξέλθει και να δώσει τη απαραίτητη ώθηση στο κόμμα. Η αναποφασιστικότητά του (σ.σ.: του Τζ. Κόρμπιν) αναφορικά με το Brexit έβλαψε το Εργατικό Κόμμα». 

Φωτογραφία: AP