Ουκρανικές αρχές: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Πούτιν στις αρχές του πολέμου

Ουκρανικές αρχές: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Πούτιν στις αρχές του πολέμου

Οι ουκρανικές Αρχές υποστηρίζουν ότι στις αρχές του πολέμου πραγματοποιήθηκε απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.  

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Κιρίλο Μπουντάνοφ δήλωσε στην Ukrainska Pravda ότι η απόπειρα έγινε πριν δύο μήνες, δηλαδή ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ιθύνοντες νόες, πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή ήταν Μάλιστα, όπως είπε, πίσω από την κίνηση βρίσκονται παράγοντες των χωρών του Καυκάσου. 

«Αυτές είναι μη δημόσιες πληροφορίες. (Ήταν μια) απολύτως ανεπιτυχής προσπάθεια, αλλά συνέβη πραγματικά. Ήταν πριν από περίπου δύο μήνες» φέρεται ότι δήλωσε ο Μπουντάνοφ, προσθέτοντας ότι αν και δεν υπήρξε καμία δημοσιότητα για το γεγονός, αυτό συνέβη.

O Μπουντάνοφ όπως επισημαίνει η Daily Mail δεν συνέδεσε την απόπειρα με τον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς όπως επισημαίνεται ο Πούτιν έχει έναν αριθμό από παλιούς εχθρούς στην περιοχή εξαιτίας παλιότερων πολεμικών επιχειρήσεων. 

Έδωσε εντολή στους Ρώσους να εισβάλουν στη Γεωργία το 2008 - ένας πόλεμος που κατέληξε σε ένα αδιέξοδο - και διεξάγει μια επιχείρηση  χαμηλού προφίλ ενάντια στους ισλαμιστές αντάρτες συμπεριλαμβανομένου του ISIS στην περιοχή για πολλά χρόνια.

Η κατάσταση ασφαλείας έχει επίσης αποσταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια από τις μάχες μεταξύ της Αρμενίας - στενού συμμάχου της Ρωσίας - και του Αζερμπαϊτζάν, που περιελάμβανε πόλεμο για την αμφισβητούμενη περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020. Εχθροπραξίες κατά μήκος των κοινών συνόρων τους είχαν σημειωθεί τους πρώτους μήνες φέτος, λίγο πριν ο Πούτιν διατάξει την εισβολή στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.