Ουκρανία: Ισχυρά χτυπήματα στις γραμμές του ρωσικού ανεφοδιασμού

Ουκρανία: Ισχυρά χτυπήματα στις γραμμές του ρωσικού ανεφοδιασμού

Ουκρανοί αξιωματούχοι σχολιάζουν ότι η παρουσία της Ρωσίας στη Χερσώνα και σε τμήματα της Ζαπορίζια γίνεται πιο αδύναμη καθώς οι γραμμές ανεφοδιασμού στοχοποιούνται καθημερινά από ουκρανικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας, πολλά από τα οποία παρέχονται από δυτικούς συμμάχους.

Ο Ιβάν Φεντόροφ, δήμαρχος της κατεχόμενης Μελιτόπολης, είπε ότι η καταστροφή μιας σιδηροδρομικής γέφυρας νοτιοδυτικά της πόλης το Σαββατοκύριακο περιέπλεξε περαιτέρω τις ρωσικές διαδρομές ανεφοδιασμού.

Ο Φεντόροφ είπε στην ουκρανική τηλεόραση ότι «ο εχθρός χρησιμοποιεί τη Μελιτόπολη ως κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης για τη μεταφορά, τη μεταφόρτωση πυρομαχικών και βαρέων όπλων. Ο εχθρός μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των πυρομαχικών σιδηροδρομικώς. Τη νύχτα 13 Αυγούστου - 14 Αυγούστου, μια σιδηροδρομική γέφυρα Ο εχθρός δεν μπορεί ακόμη να το αποκαταστήσει· τα ερείπια διαλύονται».

Πρόσθεσε ότι η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας (FSB), οι Ρώσοι εφεδρικοί φρουροί και ειδικές τσετσενικές μονάδες ήταν παρόντες στη Μελιτόπολη και πρόσθεσε ότι έως και 6.000 άνθρωποι περίμεναν στην ουρά για να φύγουν.

«Οι άνθρωποι περιμένουν πέντε έως επτά ημέρες, περνούν τη νύχτα στις άκρες των δρόμων. Είναι πιο γρήγορο να φύγεις μέσω της Κριμαίας, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν και αυτή τη διαδρομή", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, ο Σερχίι Χλαν, σύμβουλος του αρχηγού της Πολιτικής Στρατιωτικής Διοίκησης της Χερσώνας, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση τη Δευτέρα ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων σε γέφυρες του ποταμού Ντνίπρο είχαν προκαλέσει σοβαρές δυσκολίες στις ρωσικές δυνάμεις.

«Η αδυναμία (των Ρώσων) να προμηθευτούν πυρομαχικά μας επιτρέπει να πούμε ότι εάν δεν μπορούν να επιλύσουν το ζήτημα της διέλευσης στη δεξιά όχθη του Ντνίπρο τις επόμενες δύο εβδομάδες, τότε δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία από το να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους» σχολίασε.