Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις Γερμανίας-Τουρκίας για την συμφωνία επαναπροώθησης προσφύγων

Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018, 16:16
-A +A
Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις Γερμανίας-Τουρκίας για την συμφωνία επαναπροώθησης προσφύγων

Η διαπραγμάτευση διμερούς συμφωνίας για την επαναπροώθηση μεταναστών μεταξύ Βερολίνου και Ρώμης έχει από την σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης ολοκληρωθεί, διευκρίνισε σήμερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς, τόνισε ωστόσο ότι καταβάλλεται ακόμη προσπάθεια να έλθει προς υπογραφή. Παράλληλα, από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε ότι εντός του 2018 έχουν επαναπροωθηθεί στην Ιταλία περισσότερα από 2000 άτομα, στο πλαίσιο του «Δουβλίνου».

«Επί της αρχής η Καγκελάριος χαιρέτισε το γεγονός ότι καταφέραμε να κλείσουμε συμφωνίες με την Ισπανία και την Ελλάδα. Τέτοιες διμερείς διοικητικές συμφωνίες βεβαίως πρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα και με την Ιταλία. Από την σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης, έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση της συμφωνίας και η Καγκελαρία και το υπουργείο Εσωτερικών προσπαθούν στις επαφές τους με την ιταλική πλευρά να φέρουν την διαπραγματευθείσα συμφωνία σύντομα προς υπογραφή», δήλωσε η κυρία Φιτς, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

Από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, ο εκπρόσωπος Χάραλντ Νάιμαν δήλωσε ότι κατά το διάστημα 1.1.- 30.9.2018 επαναπροωθήθηκαν συνολικά 2281 άτομα από την Γερμανία στην Ιταλία, στο πλαίσιο της διαδικασίας του Δουβλίνου και τόνισε ότι η πρακτική με την Ιταλία εξακολουθεί να εφαρμόζεται κανονικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η γερμανική πλευρά θα μπορούσε να επαναπροωθήσει μετανάστες στην Ιταλία με ναυλωμένα αεροσκάφη, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει συνεννόηση με τις ιταλικές αρχές, ο κ. Νάιμανς απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την διαδικασία του Δουβλίνου. «Όχι, δεν μπορώ να το φανταστώ», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 06/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα