Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν θεωρούν ότι το Brexit θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ΕΕ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, 12:02
-A +A
Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν θεωρούν ότι το Brexit θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ΕΕ

Η πλειοψηφία των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναμένει απτές ή αρνητικές συνέπειες από το Brexit για τα κράτη μέλη της Ένωσης, σύμφωνα με έρευνα που δίδεται σήμερα στην δημοσιότητα.

Το 61% των ερωτηθέντων από το Ίδρυμα Bertelsmann δηλώνει ότι δεν πιστεύει πως το Brexit θα έχει απτές συνέπειες στις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ, ενώ το 27% θεωρεί ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες.

Ένα 12% θεωρεί αντίθετα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι καλύτερα χωρίς την Βρετανία. Οι Ολλανδοί και οι Πολωνοί είναι οι πλέον απαισιόδοξοι, με το ένα τρίτο των ερωτηθέντων να θεωρεί ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες.

Οι απόψεις είναι πιο μοιρασμένες ως προς το αν η Βρετανία θα επωφεληθεί από την έξοδό της από την Ένωση, που θεωρητικά θα γίνει στις 29 Μαρτίου.

Το 44% των Ευρωπαίων θεωρεί ότι θα είναι μία αρνητική εξέλιξη για την Βρετανία, ενώ το 25% πιστεύει ότι θα έχει οφέλη. Οι υπόλοιποι θεωρούν ότι το Brexit δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά για την Βρετανία.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι απαντήσεις στο τελευταίο αυτό ερώτημα αντανακλούν τις πολιτικές προτιμήσεις των ερωτηθέντων.

Όσοι ψήφισαν υπέρ ακροδεξιών ή λαϊκιστικών κομμάτων είναι πιο πιθανό να πιστεύουν ότι η Βρετανία θα είναι καλύτερα εκτός της ΕΕ.

Αυτή η τάση είναι σαφέστερη στην Ιταλία και την Γαλλία. Ειδικά στην Γαλλία, το 59% των ψηφοφόρων της Μαρίν Λεπέν θεωρεί ότι η Βρετανία θα είναι καλύτερα εκτός της Ένωσης.

Στην Ιταλία, το 52% των οπαδών του ακροδεξιού Ματέο Σαλβίνι και της Λέγκας του έχει την ίδια άποψη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 26/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα