Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε οντότητες που σχετίζονται με το Ιράν

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε οντότητες που σχετίζονται με το Ιράν

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε τέσσερις εταιρείες και ένα άτομο από το Ιράν, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών στην ιστοσελίδα του την Πέμπτη.

Μία από τις εταιρείες, η Safiran Airport Services, έχει επιβληθεί κυρώσεις σε σχέση με εκτελεστικό διάταγμα των ΗΠΑ που απαγορεύει ορισμένες συναλλαγές με τη Ρωσία, αναφέρει ο ιστότοπος του υπουργείου Οικονομικών χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών οι κυρώσεις στις τρεις εταιρείες και σε ένα άτομο αφορά την εμπλοκή τους στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και προμήθεια ιρανικών UAV και εξαρτημάτων UAV, συμπεριλαμβανομένης της σειράς drones Shahed, για το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), το Ναυτικό και την Αεροδιαστημική του Δύναμη (IRGC).

«Δεν θα διστάσουμε να στοχεύσουμε παραγωγούς και προμηθευτές που συνεισφέρουν στο πρόγραμμα UAV του Ιράν και του IRGC» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Μπράιαν Νέλσον, προσθέτοντας παράλληλα πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να επιβάλουν αυστηρά τις κυρώσεις μας κατά της Ρωσίας και του Ιράν και να θέσουν υπόλογο το Ιράν και όσους υποστηρίζουν τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

Οι κυρώσεις αφορούν: Safiran Airport Services, Paravar Pars Company, Design and Manufacturing of Aircraft Engines (DAMA), Baharestan Kish Company και τον διευθύνοντα σύμβουλο της τελευταίας Rehmatollah Heidari,  κατηγορώντας τους ότι εμπλέκονται στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και προμήθεια ιρανικών drones.