Ο μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ και ιδιοκτήτης του Fox News «βλέπει» νίκη Μπάιντεν

Ο μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ και ιδιοκτήτης του Fox News «βλέπει» νίκη Μπάιντεν

Ένας από τους πλέον σημαντικούς υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ ο μεγιστάνας του τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ φέρεται να θεωρεί βέβαια τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις επερχόμενες εκλογές και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Daily Beast η οποία επικαλείται άτομα στον στενό του κύκλο, ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος φέρεται να είναι ενοχλημένος από τον τον χειρισμό του COVID-19 από τον Τραμπ, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού του και ότι δεν ακούει καμία συμβουλή.

Κλήσεις να απαντήσει σε σχετική ερώτηση του μέσου για το αν όντως πιστεύει ότι ο Μπάιντεν θα κερδίσει τις εκλογές, ο Μέρντοχ απάντησε: "Κανένα σχόλιο εκτός από το ότι δεν έχω αποκαλέσει ποτέ τον Τραμπ ανόητο".

Τον περασμένο χειμώνα πάντως ο Μέρντοχ εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο να υποστηρίξει τον πρώην υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μάικλ Μπλουμπεργκ, σύμφωνα με στέλεχος των επιχειρήσεων του που μίλησε στην ιστοσελίδα Daily Beast. 

Παράλληλα, ο Μέρντοχ φέρεται ενοχλημένος από τις συνεχείς επιθέσεις του Τραμπ στο δίκτυο του, Fox News το οποίο έχει κατηγορήσει ουκ ολίγες φορές ότι "δεν προσφέρει την στήριξη που θα περίμενε". Πριν λίγες μέρες μάλιστα ο Τραμπ έγραψε στο Twitter "Είναι τόσο περίεργο να βλέπεις το Fox να παίρνει συνεντεύξεις μόνο από αποτυχημένους Δημοκρατικούς, όπως από τον βουλευτή, Τιμ Ράιαν, ο οποίος πήρε ποσοστό 0% στον πρόσφατο αγώνα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, και ακολουθεί τον κοιμησμένο Τζο οπουδήποτε πηγαίνει. Τι διαφορά από το παρελθόν. Πάντως εμείς θα νικήσουμε όπως και να’χει".