Ο Ινδός υπουργός άμυνας ζητά επέκταση της συνεργασίας των αμυντικών σχέσεων με την Ιαπωνία

Ο Ινδός υπουργός άμυνας ζητά επέκταση της συνεργασίας των αμυντικών σχέσεων με την Ιαπωνία

Ο υπουργός Άμυνας της Ινδίας, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην Ιαπωνία, έκανε λόγο για επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον αμυντικό εξοπλισμό, καλώντας τις ιαπωνικές βιομηχανίες να επενδύσουν και να στηρίξουν την συνεργασία αυτή.

Σε ανακοίνωσή του, το ινδικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο Rajnath Singh, ο οποίος επισκέπτεται το Τόκιο, συμφώνησε με τον Ιάπωνα ομόλογό του Yasukazu Hamada να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις με στόχο την ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων των δύο εθνών.

Η Ινδία, όπως και η Ιαπωνία, ενισχύει τον στρατό της για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες απειλές, συμπεριλαμβανομένου της γειτονικής Κίνας.

Στην Ιαπωνία, ο πρωθυπουργός Fumio Kishida υποσχέθηκε μια «σημαντική» αύξηση των αμυντικών δαπανών. 

Το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα θέλει να διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της Ιαπωνίας στο 2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος τα επόμενα πέντε χρόνια, εν μέσω ανησυχίας ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να ενθαρρύνει την Κίνα να δράσει εναντίον της γειτονικής Ταϊβάν.

Οι δύο χώρες, μαζί με την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μέλη της ομάδας εθνών Quad και πραγματοποιούν ετήσιες ναυτικές ασκήσεις σε όλο τον Ινδο-Ειρηνικό για να επιδείξουν τη διαλειτουργικότητα.