Ν.Τραμπ: Υπέγραψε το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης

Ν.Τραμπ: Υπέγραψε το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης

Το νομοσχέδιο για την έκτακτη χρηματοδότηση των αμερικανικών υπουργείων υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, αποτρέποντας τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε αφήσει «ανοιχτό» το ενδεχόμενο μη υπογραφής του νομοσχεδίου, λόγω της άρνησης των Δημοκρατικών να εγκρίνουν την εκταμίευση των κονδυλίων για την κατασκευή του τοίχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Το νομοσχέδιο, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από το Κογκρέσο, προβλέπει κονδύλια, τα οποία εξασφαλίζουν τη λειτουργία των υπουργείων έως τουλάχιστον τις 7 Δεκεμβρίου,αν και το Κονγκρέσο δεν έχει ακόμη εγκρίνει τα νομοσχέδια για την ετήσια λειτουργία κάθε υπουργείου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το νομοσχέδιο προβλέπει ποσόν 675 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την χρηματοδότηση του Πενταγώνου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, καθώς και επιπλέον πόρους για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και αλλού, αλλά κονδύλια ύψους 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Εκπαίδευσης.

Ο Τραμπ είχε απειλήσει να αφήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση χωρίς πόρους, εάν το Κονγκρέσο δεν ενέκρινε τα κονδύλια που θέλει για να κατασκευάσει τοίχο κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό. Το θέμα του τοίχους αναμένεται να επανεμφανισθεί τον Δεκέμβριο, καθώς η διαδικασία της χρηματοδότησης από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί για το οικονομικό έτος 2019.