Ν.Τραμπ: Δεν έχω εναλλακτικό σχέδιο για τον Καβάνο

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, 10:01
-A +A
Ν.Τραμπ: Δεν έχω εναλλακτικό σχέδιο για τον Καβάνο

Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που απορριφθεί ο διορισμός του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο, επειδή δεν υπάρχει η ανάγκη για ένα τέτοιο, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε δημοσιογράφους καθ' οδόν για μια προεκλογική συγκέντρωση στη Δυτική Βιρτζίνια.

Χαρακτήρισε τον Κάβανο ως «έναν από τους πιο αξιοσέβαστους άνδρες και σίγουρα αξιοσέβαστο δικαστή στις ΗΠΑ».

Την Παρασκευή ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, έπειτα από πιέσεις και αίτημα της Γερουσίας, έδωσε εντολή στο FBI να διεξάγει επιπρόσθετη έρευνα για τις καταγγελίες σεξουαλικών επιθέσεων ενάντια στον Κάβανο, σημειώνοντας ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την έρευνά του σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας ενέκρινε την υποψηφιότητα του Κάβανο και παρέπεμψε την επικύρωση του διορισμού του στην ολομέλεια της Γερουσίας. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τραμπ είπε χθες ότι αναμένει πως η έρευνα του FBI θα αθωώσει τον Κάβανο.

Στην ομιλία του προς τους υποστηρικτές του στην προεκλογική του συγκέντρωση αποκάλεσε τον Κάβανο «ευφυέστατο και πραγματικά απίστευτο χαρακτήρα», αποδοκιμάζοντας την εκστρατεία εναντίον του.

«Μια ψήφος για την επικύρωση του δικαστή Κάβανο είναι μια ψήφος για την επικύρωση ενός από τα ικανότερα νομικά μυαλά της εποχής μας», ανέφερε.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 20/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα