ΜΙΑ: Δεν παρενέβη ο Α. Τσίπρας για να αλλάξει η συνέντευξη του Ζ. Ζάεφ για το «μια Μακεδονία»

ΜΙΑ: Δεν παρενέβη ο Α. Τσίπρας για να αλλάξει η συνέντευξη του Ζ. Ζάεφ για το «μια Μακεδονία»

Τη ελληνική διπλωματική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ Στη διάψευση ότι παρενέβη η ελληνική κυβέρνηση για να αλλάξει τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ που σε συνέντευξή του ανέφερε πως «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία», προέβη το Σκοπιανό Πρακτορείο Ειδήσεων ΜΙΑ.

Συγκεκριμένα, το σκοπιανό πρακτορείο αναφέρει πως δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα και την Αθήνα και πως η διόρθωση της συνέντευξης έγινε αποκλειστικά από το ίδιο το Πρακτορείο.

«Λαμβάνοντας υπόψιν όσα ειπώθηκαν σε διάφορα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη διόρθωση αποσπάσματος της συνέντευξης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ επισημαίνουμε ότι δεν υπήρχε καμία παρέμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική πλευρά. Το μόνο αληθές είναι ότι μετά την αντίδραση του Τύπου για το περιεχόμενο της συνέντευξης ελέγχθηκε το περιεχόμενό της και διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει λάθος απόδοση της δήλωσης του κ. Ζάεφ και για αυτό προχωρήσαμε σε άμεση διόρθωση. Η διορθωμένη εκδοχή μοιράστηκε εκ νέου στον Τύπο», σημειώνεται από το πρακτορείο MIA.

Και καταλήγει: ο κανόνας των πρακτορείων ειδήσεων είναι όταν γίνονται λάθη να αποσύρεται το δημοσίευμα και να γίνονται οι απαραίτητες διορθώσεις και προθήκες»