Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, 12:43

-A +A

Μ. Βρετανία: Στις 11 μονάδες το προβάδισμα των Συντηρητικών

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, 12:43
Μ. Βρετανία: Στις 11 μονάδες το προβάδισμα των Συντηρητικών
-A +A

Μείωση της διαφοράς μεταξύ του Συντηρητικού Κόμματος και των Εργατικών παρουσιάζει νέα δημοσκόπηση στη Βρετανία για τις πρόωρες εκλογές του Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν μείωσε το προβάδισμα του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος του Τζόνσον σε 11 ποσοστιαίες μονάδες, από τις 18 που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Η υποστήριξη προς τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον μειώθηκε κατά 2 μονάδες, στο 43%, ενώ η υποστήριξη προς τους Εργατικούς αυξήθηκε κατά 5 μονάδες, στο 32%. Οι φιλοευρωπαίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες σημείωσαν πτώση κατά 2 μονάδες, στο 14%, ενώ το κόμμα του Brexit άνοδο κατά 1 μονάδα στο 3%.

Η Kantar πραγματοποίησε την έρευνα στο διαδίκτυο, με δείγμα 1.097 προσώπων και στο διάστημα από τις 21 έως τις 25 Νοεμβρίου. Η δημοσκόπηση αυτή είναι η δεύτερη μέσα σε δύο ημέρες που δείχνει μείωση στο προβάδισμα των Συντηρητικών.

Χθες, Δευτέρα, δημοσκόπηση της ICM για το Reuters έδωσε στους Συντηρητικούς προβάδισμα 7 μονάδων, από τις 10 που είχαν μια εβδομάδα νωρίτερα.

Μετά τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις των Kantar και ICM, αμφότερα τα κόμματα δημοσιοποίησαν τα προεκλογικά προγράμματά τους και παρουσίασαν τις πολιτικές που θα εφαρμόσουν, εφόσον εκλεγούν. Υπενθυμίζεται ότι οι πρόωρες κάλπες θα στηθούν στην Βρετανία στις 12 Δεκεμβρίου.

AP Photo/Matt Dunham

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα