Λευκός Οίκος: Οι διευκρινίσεις για την υγεία του Τζο Μπάιντεν

Λευκός Οίκος: Οι διευκρινίσεις για την υγεία του Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ  συνεχίζει να είναι αρνητικός στο τεστ για τον κορονοϊό, αλλά υποφέρει από τις παρατεταμένες επιπτώσεις του, δήλωσε την Τρίτη το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, αφού έβηξε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο South Lawn.

Ο Μπάιντεν μίλησε με δεκάδες μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων των Ρεπουμπλικανών, καθώς και με στελέχη επιχειρήσεων και μέλη του υπουργικού συμβουλίου του, πριν από την υπογραφή του νομοσχεδίου 53 δισ. δολαρίων με στόχο την ενίσχυση της βιομηχανίας ημιαγωγών των ΗΠΑ. 

Η επίμονη συμφόρηση του τον ανάγκασε να σταματήσει την ομιλία σε πολλά σημεία για να γυρίσει στην άκρη και να βήξει στο χέρι του ή να πιει νερό, τραβώντας την προσοχή τόσο των υποστηρικτών όσο και των επικριτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο 79χρονος πρόεδρος πρόσφατα πέρασε κορονοϊό για δεύτερη φορά και έμεινε απομονωμένος για περισσότερες από δύο εβδομάδες στον Λευκό Οίκο μέχρι την Κυριακή.

«Ο Πρόεδρος βγήκε αρνητικός στον COVID χθες και σήμερα το πρωί», είπε το γραφείο Τύπου στην πισίνα του Λευκού Οίκου, αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας.

«Αυτό που βιώνει αυτή τη στιγμή είναι οι παρατεταμένες συνέπειες της μόλυνσης από τον COVID», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ στους δημοσιογράφους αργότερα την Τρίτη.