Λαπίντ: Το Ισραήλ μέρος της λύσης στα δεινά της Ευρώπης από το φυσικό αέριο

Λαπίντ: Το Ισραήλ μέρος της λύσης στα δεινά της Ευρώπης από το φυσικό αέριο

Το Ισραήλ μπορεί να παραδώσει περίπου το 10% του φυσικού αερίου που έλαβε η Ευρώπη από τη Ρωσία πέρυσι, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Θα συμμετάσχουμε στην προσπάθεια αντικατάστασης του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λάπιντ, με τον Σολτς να σημειώνει ότι η η Γερμανία εργάζεται σε υποδομές εισαγωγής φυσικού αερίου για να επιτρέψει τις παραδόσεις από νέους εταίρους καθώς η χώρα προσπαθεί να απογαλακτιστεί από τις ρωσικές παραδόσεις.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως απαιτείται να κατασκευάσουμε υποδομές εισαγωγής φυσικού αερίου στη νότια Ευρώπη, ενώ εκτίμησε πως η Γερμανία θα έχει γεμίσει τις αποθήκες φυσικού αερίου στο 90%.

Ακόμα ο Γιαΐρ Λαπίντ σημείωσε πως το «το Ισραήλ... θα παίξει ρόλο στην οικοδόμηση της νέας αμυντικής δύναμης της Γερμανίας, κυρίως στον τομέα της αεράμυνας»,  με τον Γερμανό Καγκελάριο να αναφέρει ότι «η Γερμανία θα αξιοποιήσει τη βοήθεια του Ισραήλ για την ενίσχυση της αεροπορικής της δύναμης, αποκαλώντας το ισραηλινό πυραυλικό σύστημα Arrow 3 «υψηλών επιδόσεων».