Κορονοϊός: Νέα Υόρκη και Λονδίνο τα νέα επίκεντρα

Κορονοϊός: Νέα Υόρκη και Λονδίνο τα νέα επίκεντρα

Η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο αναμένεται να έχουν έκρηξη κρουσμάτων του κορονοϊου σύμφωνα με τους ειδικούς ακολουθώντας κατά πόδας τη Μαδρίτη και τη Λομβαρδία στην Ιταλία.

Όσον αφορά τη Νέα Υόρκη, ένα από δυνάμει επίκεντρα της επιδημίας του νέου κορονοϊού, οι νεκροί έφθασαν ήδη τους 192. Από την πλευρά του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε ότι οι αρχές έχουν παραγγείλει τέσσερις χιλιάδες αναπνευστήρες που προορίζονται για τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης. 

Παράλληλα στην πόλη, παρατηρείται «διπλασιασμός του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κάθε τρεις ημέρες» σύμφωνα με τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο. 

Οι ειδικοί στις προβλέψεις εξέλιξης του ιού «βλέπουν αυτή τη στιγμή ότι το ποσοστό των νέων κρουσμάτων να διπλασιάζεται περίπου κάθε τρεις ημέρες. Πρόκειται για μια δραστική άνοδο των ποσοστών μόλυνσης», επισήμανε ο κυβερνήτης. Η πολιτεία της Νέας Υόρκης μετρά ήδη περισσότερα από 25.000 κρούσματα, ήτοι σχεδόν δεκαπλάσια από τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Καλιφόρνια, τη δεύτερη πλέον πληγείσα πολιτεία της χώρας, υπογράμμισε ο ίδιος. 

Ένα τόσο υψηλό ποσοστό καταδεικνύει επίσης ότι η επιδημία θα μπορούσε να φθάσει στην κορύφωσή της «σε 14 ή 21 ημέρες», δηλαδή νωρίτερα απ’ ότι είχε προβλεφθεί», συμπλήρωσε ο Κουόμο.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι το Λονδίνο θα μπορούσε να γίνει το επόμενο hot spot της νόσου στην Ευρώπη μετά την Μαδρίτη και την Λομβαρδία. 

Στη βρετανική πρωτεύουσα, οι θάνατοι, πλέον, διπλασιάζονται κάθε δύο μέρες, όπως αναφέρουν οι «Financial Times». Ηδη, 153 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους- μόνο στο Λονδίνο,- ενώ τα κρούσματα φτάνουν τα 1427. 

Την ανησυχία εντείνει το γεγονός ότι την Δευτέρα πριν την ανακοίνωση περιορισμού των μετακινήσεων από την κυβέρνηση, χιλιάδες Λονδρέζοι πήραν το μετρό για να κινηθούν στην πόλη. Από νωρίς το πρωί έγιναν viral στα social media, εικόνες με ανθρώπους στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλον σε συρμούς του μετρό και του τρένου αλλά και στα λεωφορεία.