Κολομβία: Απαγορευτικό εισόδου στη χώρα για συγγενείς του Ν. Μαδούρο

Κολομβία: Απαγορευτικό εισόδου στη χώρα για συγγενείς του Ν. Μαδούρο

 

Την είσοδο στη χώρα ενός ξαδέρφου του Νικολάς Μαδούρο και της οικογένειάς του απαγόρευσε η κολομβιανή κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε πως τα εν λόγω άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν από το μπλακάουτ που έχει παραλύσει επί πέντε μέρες τη Βενεζουέλα.

Ο Αργκιμίρο Μαδούρο, 53 ετών και εννέα μέλη της οικογένειάς του επιχείρησαν να εισέλθουν στην Κολομβία από την Ριοχάτσα, προκειμένου να «περάσουν μερικές μέρες στην χώρα έως ότου αποκατασταθεί η κρίση στην ηλεκτροδότηση στην Βενεζουέλα». 

Κολομβιανοί αξιωματούχοι της μεταναστευτικής υπηρεσίας τους αρνήθηκαν την είσοδο καθώς αυτά τα συγγενικά πρόσωπα του Μαδούρο συγκαταλέγονται στον κατάλογο 300 ατόμων στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην Κολομβία εξαιτίας της εγγύτητάς τους στον Βενεζουελανό πρόεδρο.

Ο ξάδερφος του Μαδούρο συνοδευόταν από τη σύζυγό του, τα τρία τους παιδιά, καθώς και από την νύφη του, τον σύζυγό της και τρία ανήλικα παιδιά.

«Ενώ ο λαός της Βενεζουέλας πεθαίνει στα νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτροδότησης, δεν θα επιτρέψουμε σε άτομα κοντά στο καθεστώς Μαδούρο να εισέλθουν στην Κολομβία για διακοπές», δήλωσε ο διευθυντής της μεταναστευτικής υπηρεσίας Κριστιάν Κρούγκερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP