Κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου για το κοκτέιλ αντισωμάτων
Regeneron - Κορονοϊός

Κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου για το κοκτέιλ αντισωμάτων

Η φαρμακοβιομηχανία Regeneron ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα του κοκτέιλ αντισωμάτων που έχει δημιουργήσει για προληπτική και θεραπευτική χρήση κατά της Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, σύμφωνα με το Reuters.

Η ανακοίνωση έφερε άνοδο 4% των μετοχών της εταιρείας.

Οι δοκιμές, που θα γίνουν σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μολυσματικών Νόσων (NIAID), θα εξετάσουν την ικανότητα του σκευάσματος να προλαμβάνει την μόλυνση σε όσους έχουν εκτεθεί σε ασθενή με Covid-19.

Οι κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου, που θα πραγματοποιηθούν σε 100 τοποθεσίες με αναμενόμενη συμμετοχή 2.000 ασθενών στις ΗΠΑ, ξεκινούν έπειτα από την αξιολόγηση της ασφάλειας του κοκτέιλ αντισωμάτων κατά τη διάρκεια πρώτων δοκιμών από ανεξάρτητη επιτροπή.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με το NIAID για τις δοκιμές αυτές στην προσπάθειά μας να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού με ένα αντιικό κοκτέιλ αντισωμάτων που θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο πολύ νωρίτερα από ένα εμβόλιο», δήλωσε ο επικεφαλής Επιστημονικός Σύμβουλος της Regeneron.