«Βαθιά συγκλονισμένος» ο Χ. Μάας από την επίθεση στο Στρασβούργο

«Βαθιά συγκλονισμένος» ο Χ. Μάας από την επίθεση στο Στρασβούργο

«Βαθιά συγκλονισμένος» από την επίθεση στο Στρασβούργο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας καταδίκασε «την δειλή αυτή πράξη», με σημερινή δήλωσή του. «Η σκέψη μας βρίσκεται με τα θύματα, η συμπάθειά μας με τους συγγενείς τους. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους Γάλλους φίλους μας», πρόσθεσε ο κ. Μάας στην ανακοίνωσή του, μέσω Twitter.

Στο μεταξύ το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επικαιροποίησε σήμερα τις ταξιδιωτικές του συστάσεις σχετικά με την Γαλλία, συμπεριλαμβάνοντας την χθεσινοβραδινή επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου. Πρόκειται για τον «υψηλότερο βαθμό προειδοποίησης ασφαλείας» από τις γαλλικές αρχές, επισημαίνεται, ενώ αναφέρεται ότι έχουν γίνει αυστηρότεροι οι έλεγχοι στα σύνορα» και «οι ταξιδιώτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες των δυνάμεων ασφαλείας».

Στην σύσταση γίνεται ακόμη αναφορά στα βίαια επεισόδια που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις και τονίζεται ότι οι επισκέπτες πρέπει να συμπεριφέρονται με σύνεση, να αποφεύγουν τις διαδηλώσεις και να λαμβάνουν υπόψη τους κλειστούς δρόμους και άλλα εμπόδια για τις μετακινήσεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP