8ος χρόνος, ημέρα 2436η
Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022

Ιρλανδία: Νέοι περιορισμοί στην εστίαση λόγω «Όμικρον»

Ιρλανδία: Νέοι περιορισμοί στην εστίαση λόγω «Όμικρον»
Φωτογραφία αρχείου
Shutterstock

Νέους περιορισμούς στον κλάδο της εστίασης αλλά και στις επισκέψεις στα σπίτια ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, προκειμένου να μειώσει τη διασπορά του κορονοϊού, μετά την προειδοποίηση αξιωματούχων ότι η νέα μετάλλαξη «Όμικρον» είναι πιθανό να αυξήσει την πίεση στο σύστημα υγείας.

«Οι κίνδυνοι που συνδέονται με τη μετάβαση στην περίοδο των Χριστουγέννων χωρίς μερικούς περιορισμούς είναι απλά πολύ μεγάλοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μιχόλ Μάρτιν, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Θα επαναφέρουμε τους περιορισμούς για την COVID-19 μετά την «πολύ ισχυρή» σύσταση των υγειονομικών αξιωματούχων, δήλωσε ο Μάρτιν.

Η «Όμικρον» κινδυνεύει να προκαλέσει «πολύ σοβαρή κρίση», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Όσο περισσότερο διαβάζουμε για την παραλλαγή "Όμικρον", τόσο περισσότερο ανησυχούμε».

Τα νυχτερινά κέντρα θα κλείσουν έως τις 9 Ιανουαρίου. Θα σερβίρονται μόνο όσοι είναι σε τραπέζια στα μπαρ. Έξι άτομα το πολύ θα είναι σε κάθε τραπέζι στα μπαρ και τα εστιατόρια. Ενώ η χωρητικότητα στις αίθουσες για συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις μειώνεται στο 50%.

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε την παροχή οικονομικής υποστήριξης στον κλάδο της φιλοξενίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ