Ιράν: Στους 26 οι νεκροί, στα  388 τα κρούσματα από τον κορονοϊό

Ιράν: Στους 26 οι νεκροί, στα 388 τα κρούσματα από τον κορονοϊό

Ακόμη οκτώ άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στο Ιράν υπέκυψαν, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Πλέον ο συνολικός αριθμός των νεκρών στο Ιράν ανέρχεται σε 34, ενώ μόνο χθες καταγράφηκαν 143 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 388.

Επίσης, στους 26 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη οι αρχές της χώρας, όπου μεγαλώνει και ο κατάλογος των αξιωματούχων που έχουν μολυνθεί από την ασθένεια .

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ ανακοίνωσε χθες ακόμη επτά θανάτους, αλλά και 106 νέα κρούσματα, στην πλειονότητά τους στην Τεχεράνη και την Γκιλάν (στο βόρειο Ιράν), ανεβάζοντας σε 245 τον αριθμό των ασθενών στη χώρα.

«Με δεδομένο τον αριθμό των εργαστηρίων», θα πρέπει κανείς να αναμένει «ξαφνική αύξηση» των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που εντοπίζονται, εξήγησε.

Πάντως τα 106 νέα κρούσματα σηματοδοτούν τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στο Ιράν.

Εξάλλου μετά την ανακοίνωση την Τρίτη της μόλυνσης του υφυπουργού Υγείας Ιράζ Χαριρσί και του βουλευτή Μαχμούντ Σαντέκγι, το πρακτορείο Irna μετέδωσε χθες ότι η αντιπρόεδρος αρμόδια για τις Γυναίκες και την Οικογένεια Μασουμέζ Εμπτέκαρ επίσης μολύνθηκε από τον νέο κορονοϊό.

Άλλη μία γνωστή προσωπικότητα του Ιράν που έχει μολυνθεί είναι ο Μοζτάμπα Ζολνούρ, πρόεδρος της επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων του ιρανικού κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε βίντεο που μεταδόθηκε από πολλά ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Την Τετάρτη οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν περιορισμούς στην κυκλοφορία των Ιρανών στη χώρα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Εξάλλου χθες προχώρησαν σε μια σπάνια κίνηση: ακύρωσαν τη μεγάλη, εβδομαδιαία προσευχή της Παρασκευής στην Τεχεράνη και στις πρωτεύουσες άλλων 22 επαρχιών, ανάμεσά τους και στις ιερές πόλεις των σιιτών Κομ και Μασχάντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

AP Photo/Amr Nabil