Ιράκ: Στους 7 ανέρχονται οι νεκροί που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια σιιτικού ιερού

Ιράκ: Στους 7 ανέρχονται οι νεκροί που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια σιιτικού ιερού

Στους επτά αυξήθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους έπειτα από την ανάσυρση δύο ακόμη νεκρών από τα συντρίμμια του σιικού ιερού του Ιμάμη Άλι, το οποίο απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα δυτικά της ιερής για τους σιίτες πόλης Κερμπάλα. Οι άνθρωποι καταπλακώθηκαν από μέρος του ιερού το οποίο κατέρρευσε έπειτα από πτώση βράχου, λόγω κατολίσθησης η οποία σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, και σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Ιράκ, οφειλόταν στην «έντονη υγρασία».

«Δυστυχώς εντοπίσαμε σήμερα το πρωί δύο πτώματα, ενός άνδρα και μιας γυναίκας» , κάτω από το Ιερό του Ιμάμη Άλι, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Ζαουντάτ Αμπντελραχμάν, διευθυντής του γραφείου Τύπου της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Οι μέχρι στιγμής επτά νεκροί είναι τέσσερεις γυναίκες, δύο άνδρες και ένα παιδί. Διασώθηκαν τρία παιδιά, τα οποία νοσηλεύονται.

Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που ισχυρίζονται ότι στα συντρίμμια εξακολουθεί να βρίσξκεται το σώμα μίας ακόμη γυναίκας. 

Η πλειόνοτητα του πληθυσμού στο Ιράκ είναι σιιίτες μουσουλμάνοι, συνεπώς η τραγωδία προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση.

Όσο για το ιερό του Ιμάμη Άλι, προσελκύει χιλιάδες προσκυνητές κάθε χρόνο καθότι είναι αφιερωμένο στον γαμπρό του προφήτη Μωάμεθ και ιδρυτική μορφή του σιιτικού ισλάμ. Σύμφωνα με τη σιιτική παράδοση, ο ιμάμης Άλι σταμάτησε εκεί με τον στρατό του ενώ κατευθυνόταν στη μάχη του Σιφίν το 657 και στο σημείο ανάβλυσε μια πηγή.