ΗΠΑ: Τηλεφωνική επικοινωνία Μάικ Πενς - Κάμαλα Χάρις

ΗΠΑ: Τηλεφωνική επικοινωνία Μάικ Πενς - Κάμαλα Χάρις

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και η διάδοχός του Κάμαλα Χάρις συνομίλησαν χθες κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, όπως ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια προσκείμενη πηγή.

Η εν λόγω επικοινωνία σηματοδοτεί μια ξεκάθαρη αντίθεση σε σύγκριση με τις σχέσεις μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν. Λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει συγχαρεί τον Δημοκρατικό Μπάιντεν για την εκλογική νίκη του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον το πρωί της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου, χωρίς να παραστεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. Θα μεταβεί αεροπορικώς στο κλαμπ του, στο Μαρ α Λάγκο της Φλόριντας, όπου σκοπεύει να εγκατασταθεί. Από την πλευρά του, ο Μάικ Πενς σκοπεύει να συμμετάσχει στην τελετή ορκωμοσίας.

Οι σχέσεις μεταξύ Τραμπ και Πενς επιδεινώθηκαν από τότε που ο αντιπρόεδρος επικύρωσε στις 6 Ιανουαρίου τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ενώπιον των δύο σωμάτων του αμερικανικού κοινοβουλίου, που είχαν συνεδριάσει μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο.