ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε κατάστημα Walmart - Τρεις νεκροί

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε κατάστημα Walmart - Τρεις νεκροί

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -συμπεριλαμβανομένου και του δράστη- μετά από εισβολή ενόπλου σε πολυκατάστημα της αλυσίδας Walmart στην πόλη Ντάνκαν της Οκλαχόμα. Πρόκειται για την τρίτη ένοπλη επίθεση σε υποκατάστημα της αλυσίδας στις ΗΠΑ, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σχολεία και πανεπιστήμια στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άντρας αφού μπήκε στο κατάστημα στις 9.30 το πρωί (τοπική ώρα), άρχισε να πυροβολεί εναντίον όσων βρίσκονταν στον χώρο, σκοτώνοντας ακαριαία δύο άτομα (έναν άντρα και μία γυναίκα), ενώ στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης ήταν λευκός και νεαρός σε ηλικία, ενώ με απόφαση του κυβερνήτη της πολιτείας τα σχολεία της πόλης Ντάνκαν θα παραμείνουν κλειστά.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Αύγουστο, ένοπλος άνδρας είχε σκοτώσει 22 ανθρώπους όταν άνοιξε πυρ σε ένα κατάστημα της αλυσίδας Walmart στο Ελ Πάσο του Τέξας, δηλώνοντας κατόπιν δήλωσε στις αρχές ότι είχε βάλει στο στόχαστρο τους Μεξικανούς, ενώ τον περασμένο Ιούλιο σε κατάστημα στην πολιτεία του Μισισίπι, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς.