ΗΠΑ: Σύλληψη υπόπτου για τα τρομοδέματα

ΗΠΑ: Σύλληψη υπόπτου για τα τρομοδέματα

Στη σύλληψη ενός ατόμου προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στην περιοχή του Μαϊάμι σχετικά με τα ύποπτα δέματα που περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας.

Δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ κατονόμασαν τον Σέζαρ Σαγιόκ, 56 ετών, ως δράστη στην υπόθεση με την αποστολή δεμάτων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Τέτοιου είδους πράξεις είναι ειδεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας», τόνισε ο ΝΤ. Τραμπ, μόλις ανακοινώθηκε η σύλληψη του υπόπτου.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εδραιωθεί η πολιτική βία», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προτού δεσμευθεί να την σταματήσει. «Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν, να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι», υπογράμμισε.

Η σύλληψη έγινε στον χώρο στάθμευσης ενός καταστήματος της αλυσίδας AutoZone στην πόλη Πλαντέισον της Φλόριντα.

Νωρίτερα, το FBI επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε ένα νέο «τρομοδέμα» απευθυνόμενο προς τον Γερουσιαστή των Δημοκρατικών Κόρει Μπούκερ στην Φλόριντα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα ακόμα δέμα προς το CNN με παραλήπτη τον Τζέιμς Κλάπερ ανακαλύφθηκε. 

Τα δυο τελευταία δέματα ανεβάζουν τον αριθμό των δεμάτων στα δώδεκα, την ώρα που οι αρχές έχουν εντείνει τις έρευνες τους προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες.  

O Γερουσιαστής των Δημοκρατικών δεν είχε ξεφύγει και αυτός από την κριτική του προέδρου Τραμπ αφού τον είχε χαρακτηρίσει ως «τον χειρότερο Δήμαρχο του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσει» με αφορμή τις θέσεις που είχε εκφράσει ο Μπόυκερ εναντίον της επιλογής του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο στο πρόσωπο του Μπρέτ Κάβανο.

Ο Τζέιμς Κλάπερ που ήταν διευθυντής του Γραφείου Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τις πράξεις αυτές, «ως τρομοκρατικές ενέργειες».

Τραμπ: Τα ύποπτα πακέτα μείωσαν την προεκλογική δυναμική των Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σήμερα στο Twitter ότι η ειδησεογραφική μετάδοση των ειδήσεων για τα ύποπτα πακέτα που είχαν στόχους υψηλόβαθμους πολιτικούς των Δημοκρατικών, αλλά και επικριτές του προέδρου, έχει μειώσει την προεκλογική δυναμική των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, για τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

“Οι Ρεπουμπλικάνοι τα πηγαίνουν τόσο καλά στην πρόωρη εκλογική διαδικασία, αλλά και στις δημοσκοπήσεις και τώρα αυτά τα γεγονότα για τις “Βόμβες” συμβαίνουν και η δυναμική μειώνεται -ειδήσεις που δεν αναφέρονται στην πολιτική. Είναι πολύ ατυχές αυτό που συμβαίνει,” έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης

Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 14:30 (τοπική ώρα, 21:30 ώρα Ελλάδας) σχετικά με την υπόθεση των δεμάτων που έχουν αποσταλεί τις τελευταίες ημέρες σε επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε εκπρόσωπός του.

Στο μεταξύ η εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι έχει συλληφθεί ένα άτομο σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

Αυτή είναι η πρώτη σύλληψη που γίνεται από την αρχή της έρευνας για την υπόθεση, ενώ από τη Δευτέρα έως σήμερα το πρωί έχουν εντοπιστεί συνολικά δώδεκα δέματα.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Εντείνονται οι έρευνες και η πολιτική αντιπαράθεση για τα «τρομοδέματα»

AP Photo