ΗΠΑ: Η Abbott ξεκίνησε ξανά την παραγωγή της βρεφικού γάλακτος

ΗΠΑ: Η Abbott ξεκίνησε ξανά την παραγωγή της βρεφικού γάλακτος

Η Abbott ξεκίνησε ξανά την παραγωγή της βρεφικής φόρμουλας Similac στο εργοστάσιο στο της Μίσιγκαν, στο επίκεντρο της έλλειψης βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ.

Η Abbott, ο μεγαλύτερος προμηθευτής βρεφικών παρασκευασμάτων στις ΗΠΑ, ανακάλεσε τον Φεβρουάριο το Similac και άλλα προϊόντα γάλακτος που παράγονται στις εγκαταστάσεις του Μίσιγκαν μετά από αναφορές για βακτηριακές λοιμώξεις σε μωρά.

Το κλείσιμο του εργοστασίου και η επακόλουθη ανάκληση προϊόντων βάθυνε την έλλειψη εφοδιασμού σε μια χώρα όπου λιγότερα από τα μισά μωρά θηλάζουν αποκλειστικά τους πρώτους τρεις μήνες τους, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία από το 2020.

Συγκεκριμένα, για να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή έλλειψη, οι ρυθμιστικές αρχές υγείας των ΗΠΑ χαλάρωσαν τις πολιτικές εισαγωγών και πέταξαν εκατομμύρια κουτιά με προμήθειες έκτακτης ανάγκης από εταιρείες όπως η Nestle και η Reckitt Benckiser.

Παράλληλα, η Abbott άνοιξε ξανά για λίγο το εργοστάσιο του Μίσιγκαν στις αρχές του περασμένου μήνα, αλλά έπρεπε να το κλείσει ξανά μετά από περίπου δύο εβδομάδες λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες. 

Επιπροσθέτως, η Abbott υποστηρίζει ότι καθώς το Similac μπαίνει στην παραγωγή, θα χρειαστούν περίπου έξι εβδομάδες για να ξεκινήσει η αποστολή του προϊόντος σε τοποθεσίες λιανικής.

«Γνωρίζουμε ότι η έλλειψη γάλακτος για βρέφη σε εθνικό επίπεδο ήταν δύσκολη για τις οικογένειες που εξυπηρετούμε και ενώ η επανεκκίνηση της παραγωγής Similac στο Μίσιγκαν είναι σημαντική, δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να επιστρέψει αυτό το προϊόν στα ράφια», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Abbott, Ρόμπερτ Φορντ.

Επίσης, τον Ιούλιο, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει να ξεκινήσει την κυκλοφορία της φόρμουλας EleCare από το εργοστάσιό της, αφού η παραγωγή της και άλλων ειδικών σκευασμάτων ξεκίνησε ξανά τον περασμένο μήνα.

Τέλος, η εταιρεία τόνισε ότι θα επεκτείνει τις εκπτώσεις που προσφέρονται σε ανταγωνιστικά προϊόντα έως τις 31 Οκτωβρίου για συμμετέχοντες στο κυβερνητικό πρόγραμμα Γυναικών, Βρεφών και Παιδιών (WIC) στις πολιτείες όπου η Abbott έχει τη σύμβαση, εάν το Similac δεν είναι διαθέσιμο.