ΗΠΑ: H Walmart αποσύρει όλα τα όπλα προσωρινά υπό τον φόβο ταραχών μετά τις εκλογές

ΗΠΑ: H Walmart αποσύρει όλα τα όπλα προσωρινά υπό τον φόβο ταραχών μετά τις εκλογές

Ο κολοσσός λιανικής Walmart αποφάσισε την Πέμπτη να αποσύρει προσωρινά τα όπλα και τα πυρομαχικά από τα ράφια της για προληπτικούς λόγους ενόψει των αμερικανικών εκλογών που διεξάγονται σε κλίμα έντονης πόλωσης.

«Έχουμε δει μεμονωμένες κινήσεις κοινωνικής αναταραχής και, όπως έχουμε ήδη κάνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, αποσύραμε τα πυροβόλα όπλα και τα πυρομαχικά από τα ράφια για προληπτικούς λόγους όσον αφορά την ασφάλεια των πελατών μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Walmart.

Η  εταιρεία έλαβε τώρα την απόφαση αυτή μετά τις διαδηλώσεις που έγιναν στην Φιλαδέλφεια στην Πενσιλβάνια για τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού από τα πυρά της αστυνομίας, κατά τις οποίες σημειώθηκαν ταραχές και έγιναν λεηλασίες, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

Η αλυσίδα, η οποία διευκρινίζει ότι θα συνεχίσει την πώληση όπλων παρά την απομάκρυνσή τους από τα ράφια της, είχε υιοθετήσει παρόμοιο μέτρο το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που γίνονταν μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από ασφυξία.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αρνηθεί επανειλημμένως να δηλώσει ότι θα αποδειχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών σε περίπτωση ήττας του. Έχει αφήσει επίσης να εννοηθεί ότι μόνον μαζικές νοθείες μέσω της επιστολικής ψήφου θα μπορούσαν να τον εμποδίσουν να κερδίσει τις εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κέντρο της Ουάσιγκτον, σε πολλά ακίνητα τοποθετούνταν την Τετάρτη σανίδες από κοντραπλακέ σε βιτρίνες και παράθυρα, προληπτικά, εν αναμονή πιθανών διαδηλώσεων και ταραχών μετά τη βραδιά των εκλογών