Ινδονησία: Έκρηξη χειροβομβίδας κοντά στο προεδρικό μέγαρο

Ινδονησία: Έκρηξη χειροβομβίδας κοντά στο προεδρικό μέγαρο

Έκρηξη σημειώθηκε στο πάρκο του Εθνικού Μνημείου της Ινδονησίας, πλησίον του προεδρικού μεγάρου, στο κέντρο της Τζακάρτας, μεταδίδουν ινδονησιακά ΜΜΕ επικαλούμενα πληροφορίες προερχόμενες από την αστυνομία, ενώ ο στρατός επιβεβαίωσε τον τραυματισμό δύο στελεχών του, ενώ τα αίτια του συμβάντος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Ο Χάρι Κουρνιαουάν, αξιωματικός της αστυνομίας της ινδονησιακής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, επιβεβαίωσε το περιστατικό σε δηλώσεις που προέβη στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Detik.com, αναφέροντας ότι σημειώθηκε έκρηξη και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

Εξάλλου, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη προήλθε από μια χειροβομβίδα καπνού, η οποία μάλιστα τραυμάτισε και δύο στελέχη του στρατού της χώρας.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας της ινδονησιακής πρωτεύουσας, ο Γκατότ Εντί Πραμόνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, δύο στελέχη του προσωπικού των ένοπλων δυνάμεων της Ινδονησίας τραυματίστηκαν σε έκρηξη χειροβομβίδας καπνού στο πάρκο του Εθνικού Μνημείου στην Τζακάρτα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διοίκησης των μονάδων των ένοπλων δυνάμεων στην περιοχή της πρωτεύουσας Έκο Μαργκιόνο, οι δύο στρατιωτικοί συμμετείχαν σε άσκηση.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί πως η έκρηξη οφειλόταν σε επίθεση, ο Πραμόνο απάντησε «δεν έχουμε ακόμη καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα, ακόμη διενεργούμε έρευνα για να κατανοήσουμε πώς βρέθηκε η χειροβομβίδα εκεί». Ωστόσο όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν, ο αξιωματικός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να υποδεικνύει πως διαπράχθηκε επίθεση.

Φωτογραφία: AP