7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Ηχηρό «Όχι» ΗΠΑ στον Μαδούρο: Καμία συζήτηση όσο συνεχίζεται η διαφθορά και η καταπίεση

Ηχηρό «Όχι» ΗΠΑ στον Μαδούρο: Καμία συζήτηση όσο συνεχίζεται η διαφθορά και η καταπίεση
APimages

Η αμερικανική κυβέρνηση απάντησε στην έμμεση πρόσκληση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο για διάλογο ξεκαθαρίζοντας ότι όσο συνεχίζεται η διαφθορά και η καταπίεση στη χώρα, δεν υπάρχει ενδεχόμενο η Ουάσινγκτον να συζητήσει με το συγκεκριμένο καθεστώς. 

Απαντώντας στην πρόσφατη συνέντευξη του Μαδούρο, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι «μια αλλαγή πολιτικής των ΗΠΑ απαιτεί πρώτα σημαντικές αλλαγές από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας».

«Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις με τον Χουάν Γκουαϊδό για την επίλυση της πολιτικής κρίσης της χώρας και να ανοίξει ο δρόμος για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, καθώς και για την αποκατάσταση των οικονομικών και πολιτικών ελευθεριών».

«Όσο συνεχίζεται η καταστολή και οι διεφθαρμένες πρακτικές του Μαδούρο και των υποστηρικτών του, οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με τους εταίρους και τους συμμάχους τους για να διατηρήσουν την πίεση, συμπεριλαμβανομένων κυρώσεων εναντίον εκείνων που υπονομεύουν τη δημοκρατία», δήλωσε ο εκπρόσωπος μέσω email στο Bloomberg. 

Μιλώντας στο ίδιο μέσο, στην πρώτη του συνέντευξη σε ξένο μέσο από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του ο Τζο Μπάιντεν, ο Μαδούρο εξέφρασε την ελπίδα για μια συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση η οποία θα ανοίξει τις πύλες των επενδύσεων και συνάμα θα άρει τις κυρώσεις.

«Η Βενεζουέλα πρόκειται να γίνει η χώρα των ευκαιριών. Καλώ επενδυτές από τις ΗΠΑ να μην μείνουν πίσω», είπε ο ισχυρός άνδρας της χώρας.