«Ηχηρή» απουσία Google από την Γερουσία- Καταθέτουν Facebook και Twitter

«Ηχηρή» απουσία Google από την Γερουσία- Καταθέτουν Facebook και Twitter

Κορυφαία στελέχη του Facebook και του Twitter θα υπερασπιστούν την πολιτική των εταιριών τους στην επιτροπή πληροφορίων της Γερουσίας στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τη ρωσική εμπλοκή στις Αμερικανικές εκλογές.

Η διευθύντρια τεχνολογίας του Facebook Σέριλ Σαντμπεργκ και ο γενικός διευθυντής του Twitter Τζακ Ντόρσι, θα αποδεχτούν ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών του Κογκρέσου ότι αντέδρασαν αργά στις ρωσικές προσπάθειες να παρέμβουν στις αμερικανικές εκλογές, ωστόσο θα δηλώσουν ότι έκαναν το καλύτερο να τις περιορίσουν.

Η Google έλαβε μία αντίστοιχη πρόσκληση και είχε σκοπό να στείλει τον επικεφαλής νομικών θεμάτων Κέντ Γούοκερ  Η Γερουσία όμως απαίτησε να είναι παρόντες υψηλόβαθμα στελέχη, όπως ο CEO της Alphabet Λάρι Πέιτζ ή ο CEO της Google Σαντάρ Πιχάι. Η Google θεωρώντας πως αυτά τα δύο άτομα δεν είναι τα κατάλληλα να απαντήσουν στις ερωτήσεις της Επιτροπής, αρνήθηκε να υποταχθεί στις απαιτήσεις της Γερουσίας και απλά έδωσε online στη δημοσιότητα την κατάθεσή της

Τo Facebook, το Twitter και άλλα κοινωνικά δίκτυα εδώ και πολλούς μήνες, αντιμετώπιζαν τις προσπάθειες πολιτικής επιρροής, ενώ υπήρξαν και ανησυχίες για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών των υπηρεσιών τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας του Κογκρέσου ο Μαρκ Ζάκενμπεργκ κατέθετε τον Απρίλιο επί δεκαώρου απέναντι στους Γερουσιαστές.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη βδομάδα κατηγόρησε τη μηχανή αναζήτησης της Google, για προώθηση αρνητικών ειδήσεων και την απόκρυψη της κάλυψης «δίκαιων μέσων ενημέρωσης»

 AP Photo/Manuel Balce Ceneta