Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 13:08
Τελευταία ενημέρωση: 13:12

-A +A

Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός Άμπε κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 13:08
Τελευταία ενημέρωση: 13:12
Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός Άμπε κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
-A +A

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε ότι κηρύττει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ο γραμματέας του Υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε ότι το συμβούλιο ειδικών της κυβέρνησης έδωσε χθες το «πράσινο φως» για την κήρυξη της έκτακτης ανάγκης και ότι «ένας μήνας είναι αρκετός ώστε να υπάρξει ύφεση στη διασπορά του ιού».

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν από τα ξημερώματα της Τετάρτης σε έξι επαρχίες, το Τόκιο την Οσάκα, την Φουκουόκα, την Καναγκάβα, την Τσίμπα και την Χιόγκο.

Οι κυβερνήτες σε αυτές τις επαρχίες είναι υπεύθυνοι για τα περιοριστικά μέτρα καθώς και για την έκδοση αδειών σε επιχειρήσεις για να συνεχίσουν τις εργασίες τους. Οι κυβερνήτες θα αποφασίσουν επίσης το που θα κλείσουν προσωρινά εκπαιδευτικά ιδρύματα, σινεμά, θέατρα και άλλοι χώροι κοινωνικών εκδηλώσεων.

Παρόλα αυτά, οι υπηρεσίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, νερού και επικοινωνιών, όπως και οι τράπεζες θα παραμείνουν ανοικτές.

Βάσει νόμου που αναθεωρήθηκε τον Μάρτιο ώστε να συμπεριλάβει την πανδημία του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης αν μια ασθένεια εγείρει «σοβαρό κίνδυνο» για τη ζωή των πολιτών και μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία. Η πανδημία πιστεύεται ότι ήδη μεγέθυνε τον κίνδυνο η Ιαπωνία να ολισθήσει σε ύφεση.

Η ιαπωνική κυβέρνηση δεχόταν αυξανόμενη πίεση να λάβει έκτακτα μέτρα καθώς ο ρυθμός των μολύνσεων, αν και βραδύς σε σύγκριση με αυτούς σε άλλες χώρες που πλήττονται σε διεθνές επίπεδο, φαίνεται πως επιταχύνεται. Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε εμφανιζόταν διστακτικός λόγω των συνεπειών που μπορεί να έχει αυτή η κατάσταση στην οικονομία.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα