Η υπόσχεση του Έλληνα που γλίτωσε από θαύμα τον θάνατο στο μοιραίο Boeing

Η υπόσχεση του Έλληνα που γλίτωσε από θαύμα τον θάνατο στο μοιραίο Boeing

Τρεις ημέρες μετά τη συντριβή του Boeing 737 Max 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών, που κόστισε τη ζωή 157 ανθρώπων, επιβατών και μελών του πληρώματος, πληθαίνουν οι χώρες και αεροπορικές εταιρίες που ανακοινώνουν την αναστολή των πτήσεων με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, μέχρις ότου διευκρινιστούν τα αίτια της νέας τραγωδίας και δοθούν οι αναγκαίες απαντήσεις και διαβεβαιώσεις από την πλευρά της εταιρίας. 

Με δήλωσή του στο liberal, ο μοναδικός άνθρωπος που σώθηκε σαν από θαύμα, ο Έλληνας Αντώνης Μαυρόπουλος, απαιτεί από την Boeing και τους υπεύθυνους να δώσουν «πειστικές εξηγήσεις» και διαμηνύει: «Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να ξεκαθαριστούν τα αίτια της τραγωδίας», θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής προς τους αδικοχαμένους της μοιραίας πτήσης. 

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Μαυρόπουλου: 

«Μπορεί εγώ να σώθηκα αλλά 157 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων φίλοι και γνωστοί, χάθηκαν απρόβλεπτα. Η ελάχιστη υποχρέωσή μου απέναντι στους αδικοχαμένους είναι να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να ξεκαθαριστούν τα αίτια της τραγωδίας. Όσο περνάνε οι ώρες, πολλαπλασιάζονται οι χώρες που καθηλώνουν τα Boeing 737 Max 8 στο έδαφος και πυκνώνουν οι δηλώσεις ειδικών για πιθανό κατασκευαστικό πρόβλημα. Η εταιρεία οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις άμεσα και να απαντηθεί (για όλους μας) το ερώτημα: Είναι ασφαλή τα Boeing 737 max; Αν ναι, πώς εξηγούνται δυο πτώσεις, με έμπειρους πιλότους, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Και γιατί τοσες εταιρείες τα καθηλώνουν; Και γιατί οι Αμερικανοί νομοθέτες ζητούν άμεσες βελτιώσεις; Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και πρέπει να απαντηθούν τώρα».