Η Τουρκία συνεχίζει την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων»
Μ. Τσαβούσογλου

Η Τουρκία συνεχίζει την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων»

Τα σύνορα της Τουρκίας είναι ακόμη ανοιχτά για όσους πρόσφυγες και μετανάστες θέλουν να φύγουν στην Ευρώπη, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας πως «η πολιτική μας των ανοιχτών συνόρων συνεχίζεται», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας κάνοντας λόγο για «απάνθρωπη συμπεριφορά» κατά των προσφύγων και μεταναστών.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Akit TV, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «όποιος θέλει, μπορεί να φύγει φυσικά. Εμείς δεν προβάλαμε κανένα εμπόδιο, αλλά λόγω της πανδημίας βέβαια οι άνθρωποι δεν πάνε προς τα κει, η διαδικασία πήγε λίγο πίσω».

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, επιμένοντας στην τουρκική προπαγάνδα για τους χειρισμούς της ελληνικής πλευράς όσον αφορά την κρίση στον Έβρο, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε πως υπάρχει «η απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα», ενώ κατηγόρησε τη Δύση πως «κάνει τα στραβά μάτια» στην στάση της Ελλάδας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «διπλά στάνταρντ» και «ανοχή» εκ μέρους της Ευρώπης όσον αφορά την παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων, όπως είπε, ενώ εκτίμησε ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό θα ταλανίζει για τουλάχιστον ακόμη 10 χρόνια την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου.

Ο κ. Τσαβούσογλου κατήγγειλε εκ νέου τη συμμαχία των 5 χωρών (Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία, Αίγυπτος και ΗΑΕ) και την κοινή τους διακήρυξη για την ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι οι θέσεις τους εκφράζουν μόνο εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία, ενώ υπέδειξε ως υπεύθυνες χώρες για το χάος που έχει δημιουργηθεί στη Λιβύη τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δείτε βίντεο: