Η Τουρκία απευθύνει έκκληση στη Ρωσία για κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ

Η Τουρκία απευθύνει έκκληση στη Ρωσία για κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ

Συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας διεξάγονται σε μια προσπάθεια εφαρμογής μιας νέας κατάπαυσης του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ, την τελευταία επαρχία στη Συρία υπό τον έλεγχο τζιχαντιστών ανταρτών, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας.

«Παρακολουθούμε από κοντά τη διαδικασία με στόχο τον τερματισμό των βομβαρδισμών. Αυτοί οι βομβαρδισμοί πρέπει να σταματήσουν αμέσως για χάρη μιας νέας κατάπαυσης του πυρός. Αυτή είναι η κυρία προσδοκία μας από τη ρωσική πλευρά», δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Αναμένουμε η Ρωσία να καταβάλει προσπάθειες προς το (συριακό) καθεστώς τις επόμενες 24 ώρες προκειμένου να τερματιστούν οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ», συμπλήρωσε ο Καλίν.

Μια τουρκική αντιπροσωπεία υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών είχε χθες στη Μόσχα συζητήσεις με Ρώσους αξιωματούχους σχετικά με την κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη, την ώρα που χιλιάδες άμαχοι φεύγουν προς την Τουρκία εξαιτίας των ρωσικών και συριακών επιθέσεων.

Παρά τις συνομιλίες, σήμερα στην Ιντλίμπ σκοτώθηκαν 8 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και 5 παιδιά από ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς που διεξάγονται προς υποστήριξη των χερσαίων επιθέσεων του κυβερνητικού στρατού.