H Κομισιόν δεν θα λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά της Ιταλίας

H Κομισιόν δεν θα λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά της Ιταλίας

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε επιβολή πειθαρχικών μέτρων σε βάρος της Ιταλίας για το χρέος της, σύμφωνα με όσα δήλωσε υψηλόβαθμη ιταλική πηγή.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι η Κομισιόν είναι διατεθειμένη να εξετάσει όλες τις πληροφορίες από την Ιταλία σχετικά με τα δημόσια οικονομικά της προτού λάβει μια τελική απόφαση.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα στο Reuters ότι οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Ενωσης βλέπουν «αισθητά βελτιωμένα» τα δημοσιονομικά σχέδια της Ρώμης.

Η ιταλική κυβέρνηση δημοσίευσε νέα εξαμηνιαία στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το προβλεπόμενο έλλειμμα για το 2019 θα είναι περίπου 7 δισ. ευρώ λιγότερο από τον στόχο του Απριλίου, εξαιτίας στις χαμηλότερες από τις αναμενόμενες δαπάνες και τα υψηλότερα έσοδα.

Ντι Μάιο: Η σημερινή ανακοίνωση δικαιώνει την Ιταλία

Ο Ντι Μάιο, ηγέτης του Κινήματος των 5 Αστέρων, σε ανάρτησή του στο Facebook, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε για τη δουλειά του στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.

«Αποφεύχθηκε μια πειθαρχική διαδικασία που θα μπορούσε να πλήξει τη χώρα», δήλωσε ο Ντι Μάιο. «Η Ιταλία δεν το άξιζε αυτό και η σημερινή ανακοίνωση δικαιώνει την Ιταλία και αυτή την κυβέρνηση».