Γερμανία: Προβλέπονται τριπλάσια κρούσματα ως τα μέσα Φεβρουαρίου

Γερμανία: Προβλέπονται τριπλάσια κρούσματα ως τα μέσα Φεβρουαρίου

Τριπλάσια κρούσματα κορονοϊού έως τα μέσα Φεβρουαρίου στη Γερμανία προβλέπει ο γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, καθώς στη χώρα καθημερινά σημειώνονται αριθμοί ρεκόρ. 

Χθες οι νέες μολύνσεις ανήλθαν σε 140.160 με το αισιόδοξο σενάριο να κάνει λόγο για αύξηση έως και 400.000 κρούσματα ημερησίως τον Φεβρουάριο, με τις αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων κατά της covid-19 προσφέρουν υψηλή προστασία, επισήμανε ο Λάουτερμπαχ σε συζήτηση που είχε με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων της Γερμανίας, σύμφωνα με το Reuters.

Τα ημερήσια κρούσματα covid-19 ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 600.000, αν οι αναμνηστικές δόσεις παρέχουν μικρότερη προστασία, εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Υγείας, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Παράλληλα ο Λάουτερμπαχ δήλωσε ότι αναμένει και σημαντική αύξηση των νοσηλειών, αλλά και των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας τις επόμενες εβδομάδες.

Περισσότεροι από 116.000 άνθρωποι στη Γερμανία έχουν πεθάνει από επιπλοκές της covid-19 από την αρχή της πανδημίας.

Περίπου το 73% των Γερμανών έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίων κατά της covid-19, ενώ το 49% και αναμνηστική, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων θα συζητήσουν τη Δευτέρα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού.