Γερμανία: Προβάδισμα AfD στο Βραδεμβούργο ενόψει των τοπικών εκλογών

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, 13:10
-A +A
Γερμανία: Προβάδισμα AfD στο Βραδεμβούργο ενόψει των τοπικών εκλογών

Σαφές προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων δίνει δημοσκόπηση στην Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου, ενόψει των τοπικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Infratest dimap για λογαριασμό της Ραδιοφωνίας Βερολίνου Βραδεμβούργου RBB, η AfD βρίσκεται για πρώτη φορά στην πρώτη θέση με 21%, ενώ ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 18% και οι Πράσινοι με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) με ποσοστό 17%. Η Αριστερά, η οποία συγκυβερνά με το SPD, βρίσκεται στο 14% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) στο όριο του 5%.

Στο ερώτημα σχετικά με την ικανοποίηση των πολιτών από την κυβέρνησή τους, θετικά απαντά το 48%, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 49%. Ως σημαντικότερα ζητήματα οι ερωτηθέντες αναδεικνύουν τις υποδομές και το κυκλοφοριακό, ενώ ακολουθούν η παιδεία και το κλίμα.

Στο ερώτημα ωστόσο για την απευθείας επιλογή Πρωθυπουργού του κρατιδίου, το 48% επιλέγει τον σημερινό Πρωθυπουργό Ντίτμαρ Βόιντκε (SPD), ο οποίος ωστόσο στις προηγούμενες εκλογές απολάμβανε δημοτικότητα ύψους 70%. Ο αντίπαλός του Ίνγκο Ζενφτλέμπεν (CDU) βρίσκεται μόλις στο 11%, ενώ ο υποψήφιος της AfD Αντρέας Κάλμπιτς, ο οποίος ανήκει στην λαϊκή-εθνικιστική πτέρυγα του κόμματος, επιλέγεται μόλις από το 8% και μόνο από το 30% των ψηφοφόρων του κόμματός του.

Οι εκλογές στο γειτονικό του Βερολίνου κρατίδιο του Βραδεμβούργου, μαζί με τις εκλογές στην Θουριγγία και στη Σαξονία αποτελούν την επόμενη κρίσιμη δοκιμασία για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς οι ανατολικές περιοχές της χώρας εξελίσσονται σε «προπύργιο» της ακροδεξιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 07/09/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα