Γερμανία: Απολύθηκε μπασκετμπολίστας ως αρνητής του κορονοϊού

Γερμανία: Απολύθηκε μπασκετμπολίστας ως αρνητής του κορονοϊού

Την απόλυση του διεθνούς μπασκετμπολίστα Γιοσίκο Σαϊμπού ανακοίνωσε η Telekom Baskets της Βόνης, μετά τη συμμετοχή του παίκτη στη διαδήλωση των αρνητών της πανδημίας του κορονοϊού, το περασμένο Σάββατο. Η διοίκηση της ομάδας επικαλέστηκε την «παραβίαση όρων του συμβολαίου» από την πλευρά του παίκτη.

Η ομάδα εργάζεται με μεγάλη ακρίβεια με συστήματα ασφάλειας και υγιεινής τόσο για τους θεατές όσο και για τους εργαζόμενους στον σύλλογο, δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας Βόλφγκανγκ Βίντλιχ, επισημαίνοντας: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε έναν μόνιμο κίνδυνο μόλυνσης, όπως αυτόν που αποτελεί ο παίκτης Σαϊμπού, είτε προς τους συμπαίχτες του είτε προς τους παίχτες των άλλων ομάδων του πρωταθλήματος».

Το περασμένο Σάββατο, ο Γιοσίκο Σαϊμπού και η φίλη του, αθλήτρια της εθνικής ομάδας του στίβου Αλεξάντρα Βέστερ, συμμετείχαν στη διαδήλωση που διοργανώθηκε στο Βερολίνο κατά των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Το ζευγάρι ήταν το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα ενεργό και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα οποία διέδιδαν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον κορονοϊό. Χθες ο Σαϊμπού ανήρτησε στο Instagram βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να προπονείται στο γυμναστήριο χωρίς να φορά προστατευτική μάσκα, δίπλα στον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα Μάοντο Λο.

Από τη Γερμανική Ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης πάντως (DBB) ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα ότι η συμμετοχή στη διαδήλωση του Σαββάτου δεν θα έχει άλλες συνέπειες για τον Σαϊμπού. «Εμείς ως Ομοσπονδία παίρνουμε αποστάσεις από το θέμα. Δεχόμαστε ωστόσο ότι διεθνής παίκτης μας έχει διαφορετική άποψη», δήλωσε ο πρόεδρος της DBB Ίνγκο Βάις.