Γερμανία: Αντιδράσεις στις δηλώσεις Ζεεχόφερ περί μεταναστευτικού προβλήματος

Παρασκευή 07 Σεπτεμβρίου 2018, 15:14
-A +A
Γερμανία: Αντιδράσεις στις δηλώσεις Ζεεχόφερ περί μεταναστευτικού προβλήματος

«To μεταναστευτικό ζήτημα μάς θέτει ενώπιον προκλήσεων. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά υπάρχουν και επιτυχίες», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ αντικρούοντας την άποψη του υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής του CSU Χορστ Ζεεχόφερ, ότι το ζήτημα της μετανάστευσης αποτελεί «τη μητέρα όλων των πολιτικών προβλημάτων» στη Γερμανία, μετά και τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές διαδηλώσεις στο Κέμνιτς.

Η Μέρκελ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), λέγοντας ότι «μπορεί κανείς να πει ότι το κόμμα αυτό πυροδοτεί εν μέρει την ατμόσφαιρα».

Ωστόσο, η καγκελάριος δήλωσε επιφυλακτική έναντι του αιτήματος παρακολούθησης του AfD σε όλη την επικράτεια της χώρας μέσω της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ελέγχου Συνταγματικής Νομιμότητας. «Πρέπει πρώτα να συζητήσουμε πολιτικά με το AfD» και να επιλύσουμε τα προβλήματα στη Γερμανία, δήλωσε σχετικά.

 

Ο Ζεεχόφερ δέχθηκε επικρίσεις και από τον αντιπρόεδρο της Μπούντεσταγκ Τόμας Όπερμαν. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ο Όπερμαν σχολίασε: «Ως υπουργός Εσωτερικών (ο Ζέεχοφερ) είναι κακή επιλογή και ως υπουργός αρμόδιος για τη διαφύλαξη του Συντάγματος, βάρος».

Μάλιστα ο Όπερμαν τον κατηγόρησε ότι μιλά σαν εκπρόσωπος του AfD.

«Δεν έχουν καμία λύση για τα προβλήματα, αλλά έχουν έναν αποδιοπομπαίο τράγο για κάθε πρόβλημα», επεσήμανε, κατηγορώντας τον υπουργός Εσωτερικών ότι δυσφήμισε με τις δηλώσεις του τους 20 εκατομμύρια Γερμανούς που έχουν γονείς μετανάστες.

«Η μετανάστευση είναι η μητέρα όλων των προβλημάτων», δήλωσε σε χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Rheinische Post ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και αρχηγός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Αυτά δεν έχουν σχέση «μόνο» με τη μεταναστευτική πολιτική, επεσήμανε ο επικεφαλής του CSU. «Όμως το μεταναστευτικό ζήτημα είναι η μητέρα όλων των πολιτικών προβλημάτων σε αυτή τη χώρα. Το λέω εδώ και τρία χρόνια». 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα