8ος χρόνος, ημέρα 2432η
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Γαλλία: Πριν τις βουλευτικές το προσχέδιο του νομοσχεδίου για την αγοραστική δύναμη

Γαλλία: Πριν τις βουλευτικές το προσχέδιο του νομοσχεδίου για την αγοραστική δύναμη
αρχείου
AP

Η νέα γαλλική κυβέρνηση θα συντάξει νομοσχέδιο για τον τρόπο προστασίας της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών πριν από την έναρξη των βουλευτικών εκλογών τον Ιούνιο, δήλωσε τη Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολίβια Γκρεγκουάρ.

Το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης είναι ένα από τα βασικά ζητήματα στην προεκλογική εκστρατεία που θα καθορίσει εάν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μπορεί να κερδίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το κόμμα "Αναγέννηση" του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και οι σύμμαχοί του προβλέπεται ότι θα είναι οι νικητές των βουλευτικών εκλογών τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Ipsos/Sopra Steria/Cevipof που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Monde, ωστόσο με το πολύ εύθραυστο προβάδισμα της μίας μονάδας.

Η δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο των εκλογών του Ιουνίου φέρει τον Μακρόν και τους συμμάχους του να προηγούνται με το 28% των ψήφων, λίγο πιο μπροστά από το 27% που εμφανίζεται να λαμβάνει το αριστερό μπλοκ "Νέα Λαϊκή Οικολογική και Κοινωνική Ένωση", το οποίο συσπειρώνει την "Ανυπότακτη Γαλλία" του Ζαν-Λικ Μελανσόν και τους συμμάχους της από το Κόμμα των Πρασίνων και το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Η ψηφοφορία διεξάγεται σε δύο γύρους-- στις 12 και στις 19 Ιουνίου.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Reuters