Γαλλία: Αυστηροποιούνται τα μέτρα στην Λυόν μετά την αύξηση των ασθενών σε ΜΕΘ, νοσοκομεία

Γαλλία: Αυστηροποιούνται τα μέτρα στην Λυόν μετά την αύξηση των ασθενών σε ΜΕΘ, νοσοκομεία

Αυστηρότεροι περιορισμοί κατά του νέου κορονοϊού θα επιβληθούν στη γαλλική πόλη της Λιόν από αύριο σε μια προσπάθεια των αρχών να αντιμετωπίσουν την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 αλλά και του αριθμού των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Στις μεγάλες εκδηλώσεις θα επιτρέπεται η παρουσία έως 1.000 ανθρώπων από 5.000 που ίσχυε έως σήμερα, η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ στους εξωτερικούς χώρους θα απαγορεύεται από τις 8 το βράδυ έως την επόμενη ημέρα και οι επισκέψεις στους τροφίμους οίκων ευγηρίας θα περιοριστούν σε δύο ανά εβδομάδα.

Τα μπαρ και εστιατόρια θα επιτρέπεται να σερβίρουν πελάτες μονάχα σε τραπέζια. Οι πελάτες δεν θα μπορούν να χορεύουν ούτε να πίνουν το ποτό τους όρθιοι. Τα παζάρια και τα πάρτι σε εξωτερικούς χώρους απαγορεύονται.

Οι νέοι κανονισμοί για τη Λυόν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, ακολουθούν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μασσαλία, το Μπορντό και τη Νίκαια, καθώς η επιδημία του νέου κορονοϊού αναζωπυρώθηκε στη χώρα και το σύστημα διεξαγωγής τεστ έχει «λυγίσει» κάτω από την υψηλή ζήτηση.

Ο δείκτης επίπτωσης στη Λυόν αυξήθηκε σε 213 για κάθε 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με την περιφερειακή υγειονομική αρχή, ενώ το 25% όλων των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας στον νομό Ρον, όπου ανήκει η ΛΥόν, καταλαμβάνουν ασθενείς με COVID-19.

AP Photo/Michel Euler