Γαλλία: 1.500 νεκροί από τον καύσωνα το φετινό καλοκαίρι

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, 10:58
-A +A
Γαλλία: 1.500 νεκροί από τον καύσωνα το φετινό καλοκαίρι

Tον θάνατο 1.500 ανθρώπων προκάλεσε ο καύσωνας το φετινό καλοκαίρι στη Γαλλία, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας Ανιές Μπιζέν. "Είχαμε μια υπερβολική θνησιμότητα, ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι δέκα φορές χαμηλότερος σε σχέση με τον καύσωνα του 2003, ο οποίος είχε προκαλέσει από 15.000 ως 20.000 θανάτους, και επίσης χαμηλότερος από άλλες περιπτώσεις καύσωνα τα τελευταία χρόνια", δήλωσε η υπουργός στο Cnews.

Η Α. Μπιζέν εξέφρασε την ικανοποίησή της για την κινητοποίηση του προσωπικού στον τομέα της υγείας και για τις προσπάθειες πληροφόρησης που έγιναν προληπτικά σε τοπικό επίπεδο για τον καύσωνα.

Καθώς αναμένεται ότι θα υπάρξει πολλαπλασιασμός της εμφάνισης του φαινομένου λόγω της κλιματικής αλλαγής, η υπουργός ζήτησε επίσης να υπάρξει μια αναδιοργάνωση των υπηρεσιών των πόλεων για την καλύτερη αντιμετώπισή του.

Το καλοκαίρι του 2018 ήταν το δεύτερο πιο ζεστό στην ιστορία της Γαλλίας, με μέση θερμοκρασία ανώτερη του φυσιολογικού κατά "σχεδόν 2 βαθμούς Κελσίου", το οποίο ωστόσο απείχε πολύ από τα επίπεδα του 2003, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας Météo-France.

To σπάνιο κύμα καύσωνα έπληξε το σύνολο της χώρας κυρίως από τις 24 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου, ιδιαίτερα το βορειοανατολικό τμήμα της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα