Γ. Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία να σταματήσει τις κυβερνοεπιθέσεις κατά του ΝΑΤΟ

Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2018, 15:19
-A +A
Γ. Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία να σταματήσει τις κυβερνοεπιθέσεις κατά του ΝΑΤΟ

Να ενισχύσει τις άμυνες του ΝΑΤΟ έναντι επιθέσεων στα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών που εξαπολύουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες δεσμεύθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, καλώντας την Μόσχα να σταματήσει την «απερίσκεπτη» συμπεριφορά της.

«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την απερίσκεπτη συμπεριφορά της, περιλαμβανομένης της χρήσης βίας εναντίον των γειτόνων της, προσπαθειών επέμβασης σε εκλογικές διαδικασίες, και εκτεταμένων εκστρατειών παραπληροφόρησης», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να ενισχύει την άμυνα και τη δύναμη αποτροπής του απέναντι σε υβριδικές επιθέσεις, περιλαμβανομένου του πεδίου του κυβερνοχώρου», πρόσθεσε καθώς οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συναντώνται για να συζητήσουν τις νέες δυνατότητες επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε ρωσική επιχείρηση που είχε στόχο τον Απρίλιο τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων με έδρα τη Χάγη και απέλασε τέσσερις Ρώσους πράκτορες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 24/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα