Γ. Μπάφετ: Μην επενδύετε βάση των ειδήσεων για τον κορονοϊό

Γ. Μπάφετ: Μην επενδύετε βάση των ειδήσεων για τον κορονοϊό

Την άποψη ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να επηρεάζονται από τον κορονοϊό εξέφρασε σε συνέντευξη του ο Γουόρεν Μπάφετ ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι πιο αδύναμη από ότι ήταν πριν έξι μήνες.

«Η οικονομία είναι ισχυρή, αλλά λίγο πιο αδύναμη από ό,τι ήταν έξι μήνες πριν» δήλωσε ο Μπάφετ στην εκπομπή Squawk Box του CNBC και αναφέρθηκε σε πολλούς παράγοντας που επιβάρυναν την αμερικανική ανάπτυξη κατά το τελευταίο έτος.

Αναφερόμενος στην αύξηση της ρευστότητας της αγοράς λόγω του κορονοϊού, ο ιδρυτής της Berkshire Hathaway συνέστησε στους επενδυτές να μην λαμβάνουν επενδυτικές αποφάσεις βασισμένες σε καθημερινές κινήσεις και τόνισε ότι η πορεία της αγοράς δεν μπορεί να προβλεφθεί διαβάζοντας απλά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

O Mπάφετ τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι τράπεζες αποτελούν «ασφαλείς επενδύσεις». Οι τραπεζικές μετοχές όπως της Goldman Sachs, της JP Morgan, της Bank of America αποτελούν μέρος του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Berkshire Hathaway αξίας 250 δις δολαρίων. 

AP Photo/Nati Harnik