Φενερμπαχτσέ-Δυναμό Κιέβου: Συνθήματα υπέρ Πούτιν από τους Τούρκους φιλάθλους

Φενερμπαχτσέ-Δυναμό Κιέβου: Συνθήματα υπέρ Πούτιν από τους Τούρκους φιλάθλους

Ομάδα Τούρκων φιλάθλων ζητωκραύγαζαν υπέρ του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Φενερμπαχτσέ και της Δυναμό Κιέβου την Τετάρτη, προκαλώντας τις αντιδράσεις Ουκρανών αξιωματούχων. 

«Είναι πολύ λυπηρό να ακούμε λόγια στήριξης από τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσέ υπέρ του Ρώσου δολοφόνου που βομβάρδισε τη χώρα μας», δήλωσε ο Ουκρανός πρέσβης στην Τουρκία, Βασίλ Μποντνάρ, σύμφωνα με το Politico. 

«Δεν περίμενα τέτοια συνθήματα. Είναι κρίμα», πρόσθεσε με τη σειρά του προπονητής της ουκρανικής ομάδας, Μίρτσεα Λουτσέσκου, σε δηλώσεις του στα τουρκικά μέσα. 

«Η Ουκρανία νίκησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε τουρκικό έδαφος με σκορ 2-1...Συστήνουμε στους Τούρκους φιλάθλους να μείνουν με την πλευρά του νικητή», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Ουκρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Όλεγκ Νικολένκο, για την αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, στον οποίο τελικά αναδείχθηκε νικήτρια η Δυναμό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το είχαν κάνει οι φίλαθλοι της Φενέρ και σε άλλη αναμέτρηση τους με τη Δυναμό και προπολεμικά, τον Οκτώβριο του 2021.